Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیکر تنها بازمانده نسل عاشیق‌های شمال خراسان صبح امروز در کنار استاد آقاجان عطایی در امامزاده حمزه رضای روستای زیارت شیروان آرام گرفت.

به گزارش ایسنا، پیکر خلیل یوسفی - تنها بازمانده نسل عاشیق‌های شمال خراسان - با حضور جمعی از هنرمندان و دوستان آن مرحوم  ساعت ۱۰ صبح امروز پنجشنبه  از روستای خانلق به سمت شیروان تشییع و در امامزاده حمزه رضای روستای زیارت شیروان و در کنار مزار استاد آقاجان عطایی - پیشکسوت موسیقی شمال خراسان - به  خاک سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک نوازنده دو تار شمال خراسان درباره استاد خلیل یوسفی که روز گذشته از دنیا رفت، به ایسنا، گفت: در واقع استاد خلیل یوسفی یک سال قبل از فوتش در سطح کشور معرفی و شناخته شدY در حالی که بهترین منبع نوازنده برجسته کمانچه و رپرتوآر موسیقی کرمانج شمال خراسان بود.    


مرتضی گودرزی- نوازنده دو تار شمال خراسان - بیان کرد: این که استادان موسیقی کشور ما هم هنوز شناخت کافی درباره نوازنده‌ها و خواننده های موسیقی ندارند، دردناک است. وقتی فعالان موسیقی این هنرمندان را نمی شناسند، چه توقعی می توان از مسوولان و عموم مردم داشت?!


او ادامه داد: در پی در گذشت استاد هابیل علی اُف - نوازنده و متخصص  ساز کمانچه کشور آذربایجان - استاد علی‌اکبر شکارچی مراسم بزرگداشتی را سال گذشته در تهران برگزار کرد و قرار شد از بهترین نوازندگان کمانچه ایران در این مراسم دعوت شود.


این نوازنده دوتار اضافه کرد: علی‌اکبر شکارچی از طریق واسطه‌ای خواسته بود که من بهترین نوازنده کمانچه شمال خراسان را معرفی کنم. متاسفانه تا آن زمان کسی خلیل یوسفی را در تهران نمی شناخت. به این ترتیب، استاد یوسفی به تهران رفت و در آن برنامه نواخت.


گودرزی افزود: علی‌اکبر خان شکارچی در پیام تسلیتی که برای خلیل یوسفی نوشته، به اجرای او در فرهنگسرای ارسباران نیز اشاره کرده و آورده است: «این استاد برجسته در مراسمی که این جانب به مناسبت در گذشت هابیل علی‌اف برگزار کرده بودم با اجرای درخشان خود تحسین همه حضار را برانگیخت و باعث شگفتی آنها از آن همه نغمات زیبای آسمانی شد.»

 
او با بیان اینکه بزرگداشت هابیل علی‌اُف موجب شد که خلیل یوسفی یک سال قبل از فوتش شناخته شود، گفت: من از آقای شکارچی تشکر می‌کنم که به بهانه بزرگداشت یک نوازنده موسیقی موجب شد، شخصیتی مثل خلیل یوسفی جایش فقط در مراسم عروسی نباشد و در مراسم رسمی تر هم حضور داشته باشد؛ زیرا این افراد مفاخر موسیقی سرزمین ما هستند و باید بدرخشند، دیده شوند و ببینند که مورد احترام مردم هستند.


این نوازنده با با اینکه حق هنرمندان کشورما این نیست، اعلام کرد: ای کاش ما توجه بیشتری به هنرمندان سرزمین مان داشته باشیم.

عکاس:ابراهیم صداقت


گودرزی با اشاره به اینکه دو نوزانده در شمال خراسان داشتیم که در نوازندگی کمانچه مسلط و قابل اعتبار بودند، بیان کرد: پیش از خلیل یوسفی، ولی‌خان رحیمی نوزانده برجسته کمانچه بود که چند سال پیش به رحمت خدا رفت. تنها بازمانده از نسل عاشیق های خراسانی بعد از ولی خان مرحوم خلیل یوسفی بود و همه‌ی امید اهالی موسیقی شمال خراسان به او بود که بعد از درگیری با عارضه قلبی، روز گذشته از دنیا رفت.


این نوازنده گفت: این هنرمند  در سال‌های آخر عمر خود درگیر درمان نسبتا طولانی و سختی بود و مشکلات بسیاری از جمله فیزیکی و مالی را به دلیل نداشتن حمایت کافی هنرمندان در این مملکت پشت سر گذاشت.  زمانی که در تعطیلات نوروز به دیدن این هنرمند در روستای خانلق رفتم، حال مساعدی نداشت اما با آن حالش برای ما سازی نواخت و آواز خواند و من برای نخستین بار صدای او را شنیدم.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۶۲۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی با بیان اینکه تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند، گفت: نباید در مسئله تبیین ترک فعل شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، آیت‌الله سید علیرضا عبادی ظهر امروز در دیدار رئیس سابق امر به معروف و نهی از منکر کشور، اظهار داشت: تربیت شدگان مکتب اسلام، بهترین ذخایر آن هستند و نباید در مسئله تبیین ترک فعل کنیم.

وی با اشاره به اینکه کم هزینه تر از هر نوع دفاعی بحث سرمایه گذاری بر روی مسئله تبیین است، بیان کرد: روح کلام مقام معظم رهبری در مسئله تبیین همین است که باید شبکه سازی کنیم تا آگاهی فراگیر شود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی ادامه داد: پیروزی‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی هر کدام از اهمیت بزرگی برخوردار است اما آنچه اهمیت دارد، پیروزی فرهنگی است و اگر اندیشه غالب شود مهم است.

عبادی تصریح کرد: بشر در طول تاریخ و زندگی شخصی و اجتماعی خود در حال حاضر بیشتر از هر زمان دیگر چوب نادانی خودش را می خورد و به همین دلیل دشمن او را علیه خودش به کار می گیرد و در این راستا عناصر نامطلوب در همه بخش‌ها از جمله بخش فرهنگی باید شناسایی شوند.

وی افزود: شرایط مساعدی در دولت سیزدهم به وجود آمده است و باید به سمت حل این مشکل کشور برویم در غیر این صورت اگر نادان‌هایی باشند که تحت تاثیر دشمن قرار گیرند هر روز آسیب به سمت ما خواهد آمد و این نیازمند یک اقدام جدی است.
وی با بیان اینکه اغتشاشات اخیر به سبب نادانی برخی جوانان بود گفت: تا در کشور آدم نادان است تعمیم پیدا نمی کندو باید روی این هزینه شود.

بیش از هزار استاد در کشور می‌توانند مباحث شهید مطهری را تدریس کنند

دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور نیز با بیان اینکه هزار و 200 استاد در کشور داریم که می توانند به تدریس مباحث شهید مطهری بپردازند، گفت: از این تعداد 30 نفر به عنوان استاد در خراسان جنوبی تربیت شده اند که توانایی تدریس دارند.

محمدصالح هاشمی گلپایگانی با اشاره به اینکه ترویج مبانی فکری در یک نظام فکری مشخص به ویژه برای متدینین امروز نیاز جامعه است، افزود: در حال حاضر بسترهایی که این اساتید و بینش پژوهان بخواهند ورود پیدا کنند، آماده نیست و یکی از گرفتاری‌های آثار شهید مطهری عدم انسجام ارتباط است و بعد از 20 سال آمده ایم که به این نظام فکری بپردازیم.

وی با بیان اینکه نیروی لازم جهت راه اندازی نهضت شهید مطهری خوانی در کشور داریم، یادآور شد: شهید مطهری فقط در آثارش است و متاسفانه کمی مهجور مانده است و دانشجویی که می خواهد معلم شود باید یک دور با آثار شهید مطهری آشنا شود.

انتهای پیام /253/

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • کنسرت مشترک سامان احتشامی و عمران فروزش در تالار رودکی
  • اتمام واکسیناسیون مرحله اول فلچ اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • ۱۸ استان امروز بارانی می‌شوند | این دریا مواج است
  • تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • ۴۸۰ کودک بازمانده از تحصیل در خراسان جنوبی به چرخه آموزش برگشتند